|
Dobrý deň, ste neprihlásený, prihláste sa | |
alebo zaregistrujte sa ako firma , občan |
Kód knihy: | 0041314 |
Autor: | Jelínek Tatiana |
Rok vydania: | 2015 |
Vydavateľstvo: | Fortuna Libri |
Jazyk: | Slovenský |
Väzba: | Mäkká |
Počet strán: | 160 |
Stav knihy: | 5 - Ako nová |
Pozícia | 24-4 |
Dostupnosť: | 1 |
Vaša cena : | 6.90 EUR |
2. doplnené vydanie obsahuje 8 nových receptov.
Jedinečná kniha zdravých a zároveň chutných dezertov bez použitia klasickej múky a klasického cukru, s ohľadom na množstvo použitých sacharidov. Klasický cukor a múka sa v tele správajú veľmi podobne, sú to jednoduché sacharidy s vysokým glykemickým indexom, ktoré výrazne ovplyvňujú hladinu cukru a následne hladinu inzulínu v krvi. A práve kolísavá hladina inzulínu je zodpovedná za naše neustále vyjedanie chladničiek, príčinou pocitu hladu a dôvodom spomaľovania procesu spaľovania tukov.
Výnimočnosť tejto publikácie je práve v tom, že autorka nepoužíva obilninovú múku. Cesto sa pripravuje z rozmanitých nutrične hodnotnejších a zároveň nízkosacharidových surovín, ako sú napríklad orechy, mak, kokos, fazuľky, zelenina, v malom zastúpení sú to aj zdravé sacharidy, ako sú ovsené vločky, amarant, quinoa. Namiesto klasického cukru autorka používa niekoľko rokov skúmanú stéviu, nízkoglykemický brezový cukor, nízkoglykemický kokosový cukor, sušené ovocie, v malom množstve aj med.